Ons bedrijf > Lidmaatschappen

Lidmaatschappen


Van Beest is lid van diverse organisaties die de gemeenschappelijke belangen in onze branche bevorderen.
Bedrijven met vergelijkbare belangen delen hierbij ideeën en oplossingen voor kwesties die spelen binnen de branche. Deze organisaties verspreiden (technische) informatie via publicaties, internet en bijeenkomsten. Tevens vertegenwoordigen zij hun leden in verschillende internationale normencommissies. Sommige van deze organisaties organiseren ook over de hele wereld handelsmissies, seminars, workshops, ledenbijeenkomsten en deelname aan beurzen.
 

 

AWRF - Associated Wire Rope Fabricators

 
AWRF logo

De AWRF (Associated Wire Rope Fabricators) werd in 1975 opgericht door een groep zakenmensen die vonden dat er behoefte was aan een handelsvereniging voor fabrikanten van slings en speciale rigging componenten. De AWRF bestond oorspronkelijk uit vertegenwoordigers van negen bedrijven in de Verenigde Staten, maar in twintig jaar tijd groeide de organisatie tot meer dan 300 aangesloten bedrijven wereldwijd.


De AWRF bevordert de gemeenschappelijke belangen van bedrijven die zich bezighouden met de fabricage, productie of distributie van hijs-, rigging- en lastbevestigingsmiddelen die zijn gemaakt van ketting, staaldraad of synthetische producten. De AWRF werkt aan het opstellen, verkrijgen en behouden van allerlei technische informatie, en bevordert de ontwikkeling van veiligheidsnormen en procedures voor productidentificatie. Verder biedt de organisatie ondersteuning bij het afsluiten en handhaven van toereikende productaansprakelijkheidsverzekering en andere benodigde verzekeringen in de branche. Veelvoorkomende problemen en doelstellingen van de branche, bijvoorbeeld op het gebied van productie, distributie, onderhoud en veiligheid, worden beoordeeld en regelmatig vernieuwd.

Professionals die lid zijn van de AWRF streven voortdurend naar het handhaven van de hoogste kwaliteits- en servicenormen. Een bedrijf dat lid wordt en actief deelneemt, kan hieruit veel voordeel behalen. Het belangrijkste voordeel is dat klanten die producten of diensten afnemen bij een AWRF-lid, er zeker van kunnen zijn dat zij zakendoen met een professioneel bedrijf dat streeft naar perfectie.

 

 

IRO - Organisatie van Nederlandse toeleveranciers aan de olie- en gasindustrie

 
IRO logo De IRO werd opgericht in 1971 en vertegenwoordigt de belangen van 300 aangesloten bedrijven ten opzichte van de overheid en potentiële klanten. De organisatie bevordert de export, geeft subsidies voor innovatieve technologie en heeft een grote hoeveelheid informatie beschikbaar. Van Beest is een volwaardig IRO lid.

Leden houden zich bezig met alle activiteiten die een rol spelen in de toeleveringsindustrie, zoals techniek, veldontwikkeling, pijpleidinginstallatie, onderhoud en materiaal- en apparatuurlevering/-productie, zowel onshore als offshore.

Om de kwaliteiten van Nederlandse leveranciers in de olie- en gasindustrie te promoten, werkt de IRO samen met nationale en internationale organisaties met vergelijkbare belangen, en verspreidt informatie via publicaties, internet en bijeenkomsten. De IRO organiseert ook over de hele wereld handelsmissies, seminars, workshops, ledenbijeenkomsten en deelname aan olie- en gasbeurzen.

 

LEEA - Lifting Equipment Engineers Association

 

LEEA
De Lifting Equipment Engineers Association (LEEA) werd in 1944 opgericht als de Chain Testers' Association of Great Britain. De naam werd in 1988 gewijzigd om de activiteiten van de wereldwijde leden beter te weerspiegelen.

 De LEEA is een vooraanstaand vertegenwoordigend lichaam voor iedereen die wereldwijd betrokkenen is bij de hijsindustrie. Het is een gerespecteerde en gezaghebbende organisatie voor haar leden, die actief is binnen elk aspect van de branche: ontwerp, productie, revisie en reparatie, plus verhuur, onderhoud en gebruik van hijsmaterieel.

De vereniging speelt al meer dan een halve eeuw een belangrijke rol op dit specialistisch gebied, van het verzorgen van trainingen en het bepalen van normen tot arbo-kwesties, technisch en juridisch advies en de ontwikkeling van inspectie- en licentiesystemen.
Leden worden op de hoogste niveaus vertegenwoordigd in allerlei verschillende openbare en particuliere organisaties, waaronder diverse overheidsafdelingen plus nationaal en internationaal erkende professionele en technische instellingen.

 

 


CISMA

 

 

Cisma logo
CISMA is een branche organisatie, lid van de Fédération des Industries Mécaniques (FIM - Federatie van Mechanische Industrieën).
 
Deze organisatie brengt bedrijven samen die producten ontwerpen, produceren en verkopen voor diverse sectoren zoals de bouw, infrastructuur, metaalindustrie en handling. Leveranciers van componenten en onderdelen voor deze producten maken ook deel van uit van deze organisatie.
 
CISMA heeft momenteel 189 leden - kleine en middelgrote bedrijven, maar ook vestigingen van grote internationale ondernemingen - die in Frankrijk ongeveer 30.000 mensen in dienst hebben. Deze bedrijven exporteren 72% van hun productie en realiseren gezamenlijk een jaaromzet van 5.4 miljard euro.
 
In de context van globalisering en toenemende internationale handel heeft CISMA 4 hoofddoelen gedefinieerd:
- professionals in deze industrie samenbrengen;
- verdedigen van de belangen van haar leden;
- ondersteuning van beleidsmakers;
- ontwikkelen van activiteiten in de diverse sectoren.
 
Van Beest neemt actief deel aan deze commissie en ondertekende in 2012 het Handvest "Accessoires de levage"  om haar inzet voor kwaliteit en veiligheid te benadrukken.SC&RA - Specialized Carriers & Rigging Association

 
Cisma logo
De "Specialized Carriers & Rigging Association" (SC & RA) is opgericht in 1947 als gevolg van veranderde wet- en regelgeving rondom gespecialiseerd vervoer in de industriesector. SC & RA begon als een onderdeel van de lokale “Cartage National Conference” (LcnC) van de “American Trucking Association” (ATA) met als doel de getroffen transportsector tegemoet te komen.

SC & RA is inmiddels gegroeid tot 1300 leden verdeeld over 47 landen. Deze leden zijn actief in o.a. gespecialiseerd vervoer, industrieel onderhoud en machinebouw. SC & RA informeert en adviseert haar leden middels opleidingen, evenementen, webinars, veiligheidsinstructies, referenties en behartigd belangen namens de industrie.
 

 


 

Andere lidmaatschappen:

 

 
GEPAFTP logo NATE-Elevate-Wireless-Logo-BW.png ANSI-(1).jpg
asme_logo.jpg fsa_logo-(1).jpg
 
 
fme-logo-2.jpg
 
Logo-Evolen-numerique-CMJN.png iso-9001.jpg
 
Logo-UNM-baseline-quadri.jpg
NABC-TAGLINE-TRANSPARANT.png AEM_member_pms.jpg webslingtiedown.png
 
evofenedex_pms-website-(1).jpg