Ons bedrijf > Over Van Beest

Over ons


Van Beest Warehouse and Office in SliedrechtVan Beest is een vooraanstaande fabrikant en leverancier van een compleet assortiment van hoogwaardige ketting-      en staaldraad accessoires. 
 

Geschiedenis

Wij houden ons al meer dan 90 jaar bezig met de productie van sluitingen met hoge trekkracht en zijn echte experts op dit gebied. Dirk van Beest richtte het bedrijf Van Beest in 1922 op, aanvankelijk als leverancier van ijzerwerken aan de baggerindustrie, een sterk ontwikkelde industrie in de regio Sliedrecht.
Vanaf het allereerste begin richt het bedrijf zich al op het smeden van sluitingen. Dankzij de ervaring op het gebied van ijzerwerken had Van Beest met zijn sluitingen een voordeel boven de concurrentie, wat het
begin betekende van een netwerk van professionele
gebruikers dat zich inmiddels uitstrekt over de hele wereld.
 

Merk: Green Pin®

In de jaren '70 werd de handelsnaam Green Pin® geïntroduceerd om de productkwaliteit, herkenning en wereldwijde vraag te benadrukken. Onze Green Pin® sluitingen worden geproduceerd op onze productielocatie in Sliedrecht. Het is een echt "Made in Holland" product. Momenteel worden niet alleen sluitingen verkocht onder de naam Green Pin®, maar ook andere staaldraadaccessoires zoals: sockets, spanschroeven, kabelklemmen, ladingbinders, etc.

In 2007 werd door overname van een Frans bedrijf de klasse 8 en klasse 10 haken en kettingaccessoires toegevoegd aan het productassortiment. Deze worden geproduceerd in onze Franse fabriek. Het Green Pin® assortiment met kettingaccessoires is zeer uitgebreid. Alles wat u nodig hebt om een sling te maken, vindt u in dit programma: van de topschalm tot de haak, ongeacht of dit een oog-, wartel- of gaffelhaak moet zijn. Naast klasse 8, kan bijna elk product ook worden geleverd in klasse 10 of in roestvrijstaal.
 

Markten

Beide productlijnen worden gebruikt in een groot aantal verschillende hijstoepassingen in diverse sectoren, zoals olie en gas, industrie, mijnbouw, scheepvaart en visserij. De twee merken worden in veel situaties ook vaak samen gebruikt.

 

Kwaliteit

De ontwerpen en kwaliteitsnormen van onze producten zijn het resultaat van de vereisten die onze klanten op markten over de hele wereld stellen. Onze producten voldoen aan vele internationaal erkende normen en kunnen op verzoek worden geleverd met verschillende certificaten.
Sinds 1993 is ons bedrijf ISO-gecertificeerd door Lloyds; momenteel zijn we ISO 9001-2015 gecertificeerd.
Van Beest heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk en de VS, plus voorraadhoudende distributeurs in meer dan 90 landen wereldwijd.
 

Contact

Wij vertrouwen erop dat de informatie op deze internetsite in al uw behoeften voorziet. Daarnaast staan onze ervaren medewerkers en technici altijd voor u klaar. Aarzelt u niet om contact met ons op te nemen als u vragen hebt over sluitingen, haken of andere staaldraad- en kettingaccessoires in het algemeen.